10.06.2015

Lett Lue

Denne søte kysen eller lue om du vil, strikker du på null komme niks...

Den er strikket med Strikkefebers Coast garn som er er 55% merino ull og 45% bomull, såkalt sommer ull. Garnet er deilig å strikke med og varmer når det er kaldt og kjøler når det er varmt. Den strikket med dobbelt garn og går unna på en times tid. Supert nybegynner prosjekt!








Dette trenger du:

50 g Strikkefebers Coast garn
Strikkepinner nr.4
Silkebånd evt. icord

One size - baby

Legg opp 50 m med dobbel tråd av Strikkefeber Coast garn, som er en blanding av 55% merino ull og 45% bomull, også kallt sommerull. Dette er et deilig garn som varmer når det er kaldt, og kjøler når det er varmt.

Strikk rillestrikk, altså bare rette masker fram og tilbake. Strikk hull på begynnelsen og slutten på en pinne ca hver 2,5 cm. Det gjør du slik:

Strikk de tre førse maskene vanlig, strikk to sammen og et kast på pinnen. Strikk til det er fem masker igjen på pinnen, strikk to sammen, et kast på pinnen og strikk de tre siste maskene vanlig.

Strikk til strikketøyet måler ca 14 cm og du har 6 hull på hver side.

Fell så av 20 m og strikk ut pinnen, snu og fell 20 m. Du har nå 10 m midt på strikketøyet, strikk fram og tilbake i 8 cm. Strikk 2 m, så 2 m sammen og et kast, strikk 4 m, 2 m sammen og et kast, og strikk de to siste maskene. Strikk to omganger til og fell av.

Fest tråder, og sy sammen i sidene. Her har jeg brukt silkebånd, men du kan også strikke en icord snor. Eller er det på tide å skaffe seg en knittingmill? Den får du kjøpt i nettbutikken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar