20.10.2014

Mønster Mandag - Mini Boblegenser




Dette trenger du:

150 g Strikkefebers Super Soft
Rundpinne 40 eller 60 cm nr. 4
Strømpepinner nr. 4

Str.2-3 år

Bolen:
Legg opp 128 m med dobbelt garn, og strikk vrangborden med en vridd rett og en vrang. Strikk vrangborden til den måler 3 cm, strikk en omgang rett og strikk så mønsteret slik:

Pinne 1: *en vrang, tre rette* ut runden...
Pinne 2, 3 og 4: strikk glattstrikk
Pinne 5: to rette, en vrang *tre rette en vrang* ut runden...
Pinne 6,7 og 8: strikk glattstrikk

Strikk til arbeidet måler 18 cm og felle av 6 masker under hvert erme og legg det til side.

Ermer:
Legg opp 30 m på strømpepinner nr. 4, strikk vrangbord en vridd rett og en vrang i i 3 cm. Strikk en omgang glattstrikk samtidig som du legger ut 10 masker jevnt fordelt, hver tredje maske. Strikk glattstrikk til arbeidet måler 18 cm, fell av 6 m midt under ermet, legg det til side og strikk et til helt likt som det første.

Raglan:
Sett alle delene inn på en og samme rundpinne. Forstykket, erme, bakstykket og det siste ermet. Fellingene på ermene skal være rett over fellingene på bolen. Du skal fortsette og strikke boblemønsteret på for- og bakstykket mens ermene skal strikkes i glattstrikk. Strikk til du har tre masker igjen før skjøten mellom bol og erme, strikk to masker sammen og en rett, du forsetter over skjøten med en rett og to sammen. Dette gjøres ved alle fire skjøtene. Strikk så en vanlig omgang uten felling. Slik fortsetter du med annenhver runde med raglanfelling og vanlig omgang( husk mønster på for og bakstykket). Strikk til du har 78 m igjen på pinnen. Strikk halslinningen med en vridd rett og en vrang i 2 cm og fell løst av.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar