16.03.2015

Sweetheart cardigan





Dette trenger du:

100g Strikkefebers Tynn Tweed
50g  Strikkefebers Syltynn Mohair
Rundpinne 40 eller 60 cm nr.4 og strømpepinner nr.4
5 valgfrie små knapper (se nettbutikken for et stort utvalg og gode priser)

Strikkefasthet 21 masker = 10 cm
Størrelse 9-12 mnd

Legg opp 113 masker med en tråd av Tynn Tweed og Syltynn Mohair fra Strikkefeber. Strikk vrangbord 1 rett og 1 vrang i 2,5 cm. For- og bakstykket strikkes i ett og i rillestrikk, altså fram og tilbake. De 6 første og de 6 siste maskene på pinnen fortsetter du å strikke rett og vrang, disse blir da stolpene på cardiganen. Ta alltid første maske løst av for en pen kant.

Knappehullene strikkes på den høyre stolpen, og strikkes slik: På rettsiden på stolpen strikker du de to første masken på stolpen som vanlig, en rett og en vrang, de to neste skal du strikke sammen, og fortsett ut pinnen som før. På neste pinne skal du legge på en maske der du strikket to sammen og så fortsetter du strikkingen som før. det skal alltid være 6 masker på stolpene. Begynne med første knappehullet etter ca 3,5 cm og lag til sammen 5 stykker med 5,5 cm mellomrom. Strikk til bolen måler 21 cm, og fell 3 masker under hvert erme. legg arbeidet til side og begynn på armene.

Ermene strikkes i glattstrikk. legg opp 28 masker på strømpepinnene og strikk vrangbord 1 rett og 1 vrang i 2,5 cm. Legg ut en maske på hver side av de to midtmskene under på ermet hver 3 cm, totalt 7 ganger til du har 42 masker og ermet måler 22 cm, fell 3 masker midt under ermet og legg til side. Strikk et erme til helt likt...

Raglansfelling: strikk alle delene i på en og samme rundpinne med fellingen under ermene over fellingene på bolen.Strikk 4 omganger fram og tilbake. Cardiganen strikkes fortsatt fram og tilbake og husk å forsatt strikk stolpene.
Raglansfellingen gjør du på rettsiden. Strikk til det er to masker igjen før skjøten, strikk to sammen ved å strikke de sammen i den bakre masken, strikk de to neste maskene sammen på vanlig måte. strikk rillestrikk der det er rillestrikk og glattstrikk på ermen.
Dette gjør du ved hver skjøt, dvs 4 ganger på rettsiden, på vrangsiden strikker du en vanlig omgang. Fell til du har igjen 45 masker og fell løst av.

Fest tråder og sy på knapper, og cardiganen er klar til bruk...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar