03.06.2014

Itsy bitsy knitted bikini...

Her er mønsteret på en deilig strikket bikini. Bikinien er veldig morsom å strikke og er ferdig strikket iløpet av et par kvelder. Garnet jeg har brukt er Strikkefebers BomUll som består av 55%ull og 45% bomull, som er et stødig garn.


Garn: 2 nøster Strikkefebers BomUll
Pinne: Rundpinne nr. 4
Strikkefasthet: 17 m - 10 cm
Størrelser: S-M-L




Overdelen:

Legg opp 33-35-37 masker på pinne nr. 4. Strikk to omganger, en med rette masker og en med vrange. Hele bikinien er i glattstrikk. Dvs rette masker på rettsiden og vrangmasker på vrangsiden. På omgang 3 strikker du to rette masker, et kast på pinnen og to rett sammen, strikk slik ut pinnen. Hver gang du begynner på en ny omgang, ta alltid første masken løst av, denne skal ikke strikkes, for da blir det en pent kant. På hver rette pinne skal du felle slik som dette: ta en maske løst av pinnen strikk de to neste maskene sammen, strikk vanlig glattstrikk til du har 3 masker igjen på pinnen. Da skal du strikke to rett sammen og strikk den siste masken som vanlig.
Dette gjør du til du har igjen 4 masker, strikk da to og to sammen, en pinne vrang og de siste to sammen. Ikke klipp av tråden, du skal nå hekle en 40 cm lang snor, knytt en knute og klipp av. Strikk en til helt lik den første.
Du skal nå hekle en snor som er 120 cm lang, denne skal du tre gjennom hullene nederst på trekantene til knytting. Da er du ferdig med bikinioverdelen...

Nederdelen:

Legg opp 47-49-51 masker. Strikk så du har tre omganger med glattstrikk. Ta første maske løst av hver gang du begynner på en ny omgang. Strikk så på glattstrikk siden: ta første maske løst av og strikk to rett sammen, strikk resten av maskene i glattstrikk til det gjenstår tre masker, strikk to rett sammen og strikk den siste masken på vanlig måte. Fell på samme måte på vrangsiden, dvs at du feller på hver pinne, til du har 13-15-17 masker. Strikk da glattstrikk i 7-8-9 cm, hvor det ikke er noen felling. Ta så av første maske, legg ut en maske, strikk vanlig glattstrikk til det gjenstår en maske, legg ut en maske og strikk den siste masken, strikk så fem omganger vanlig uten og legge ut, en omgang med å legge ut, fem omganger vanlig. Dette gjøres tre ganger, strikk et par omganger vanlig strikk.
Så begynner du å legge ut på samme måte på hver pinne med rettstrikk, altså etter første/før siste maske.
Dette gjør du til du har 63-67-71 masker, dette kan du også måle deg til så den passer rompa di perfekt: )
Fest alle tråder og så må du hekle en tråd i alle fire endene på bikinitrusa, ca 30 cm på hver så den kan knyttes i sidene.

Da er det bare å ta fram solbriller og solkrem og du er klar for stranda...





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar