13.11.2014

Ballerina tøfler for store og små....Dette trenger du:
Strikkefebers tjukke Tweed 50 g
Silkebånd
Strømpepinner nr.5
Grønnsåpe

Søte feminine ballerinatøfler

Legg opp antall masker du trenger for den størrelsen du skal på to strømpepinner
nr.5 i Strikkefebers tjukke tweed. Strikk glattstrikk fram og tilbake, altså rettemasker på rettsiden og vrange masker på vrangsiden til du har den lengden du skal ha til din størrelse. Fordel maskene på to eller tre pinner og legg ut de maskene du skal på egen pinne, ved å lage løkker. Du strikker nå stykket som skal gå over tærne. Strikk til oppgitt lengde og start fellingen med å strikke de to første maskene på hver pinne sammen og resten av pinnen vanlig. Strikk en omgang vanlig, så felle runde.., til du bare har igjen tre masker på hver pinne. Trekk tråden gjennom maskene, og stram til. Du skal nå feste trådene og sy sammen hælstykket. Det er lurt å lage en litt lang tråd når du legger opp slik at denne tråden brukes til hælstykket. Når du har gjordt dette på begge to skal tøflene i vaskemaskene. Vær obs på at det er stor forskjell fra vaskemaskin til vaskemaskin på hvor mye de tover. Jeg pleier å ta i en dæsj grønnsåpe og legge de i maskinen med et håndkle på 40 grader. Når de er klare så form de til, og legg de til tørking. Når de er ferdige ta en tjukk nål og sett i sløyfebåndet. Størrelsene som kommer under her er ca størrelser siden det er forskjell på hvilket garn du bruker og hvordan din vaskemaskin tover. Jeg vil anbefale at du strikker et par små som test tøfler.

Baby:

Legg opp 15-17-19- strikk til arbeidet måler 8-10-12 cm, legg ut 5 masker. Strikk
7-9-11 omganger og start fellingen.

Barn og litt større:
Ca str 30-32-34-36-38-40

Legg opp 23-25-27-29-31-33-35 strikk til arbeidet måler 16-18-20-22-24-26-28 og legg ut 6-6-6-6-8-8-8 masker. Strikk 6-6-6-6-8-8-8 cm og start fellingen.

Antall masker og lengder er ca...

Deilige tøfler til å ha i vesken, på hytta, hjemme, på flyturer, venninnegaver, barselgaver...
- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

  1. Takk for at du deler! Disse må jeg prøve ! :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for ei flott oppskrift. Denne må jeg prøv. Men har du prøvd å strikke dem i et annet garn?? Her i Bodø får jeg ikke tak i tykke tweed. Så hadde blitt glad om du hadde et alternativ 😊👍🏻

    SvarSlett