12.10.2015

Boblevotter i Tweed





Deilige og varme votter i 100% ull. Disse er enkle og raske og strikke i Strikkefebers Tweedgarn.
Har du begynt med julegavestrikken så er disse supre gaver, eller har du kanskje lyst på et par selv?

Dette trenger du:
100g Strikkefebers Tweed i valgfri farge
5 strømpepinner i 5 mm.

Størrelse: One size dame

Legg opp 30 masker på strømpepinner 5 mm, og strikk vrangborden i 1 rett og 1 vrang i 7 cm.
Strikk så 3 omganger i vanlig glattstrikk, (hele votten strikkes i glattstrikk) så begynner boblemønsteret:

Pinne 1: Strikk 3 masker, strikk boble, strikk 3 masker, strikk boble,strikk 3 masker, strikk boble, så
              vanlig glattstrikk ut omgangen.

Pinne 2-6: Glattstrikk

Pinne 7: Strikk 6  masker, strikk boble, strikk 3 masker, strikk boble, strikk ut omgangen med
              glattstrikk.

Det finns flere måter å strikke bobler på, her har jeg lagd boble ved å strikke 4 masker i en og samme maske, snudd strikketøyet og strikket disse 4 maskene vrang, snudd strikket disse masken i glattstrikk og snudd og strikket disse masken i vrangmasker. Så har jeg tatt maske nr 2 over maske nr 1, så maske 3 over maske 1 og tilslutt maske 4 over maske en...

Husk å strikk en kontrast tråd til tommel når votten måler 14 cm (på baksiden)  Høyre vott: Strikk 2 masker, strikk inn kontrasttråd over de 4 neste maskene, strikk så over kontrast garnet ut omgangen. På venstre vott: Strikk til det er igjen 6 masker, strikk kontrasttråd på de 4 neste maskene. Det kan være lettere å strikke kontrasttråden med hjelp av en hjelpepinne.

Strikk til du har 6 rader med bobler, annehver med 3 og 2 bobler, på den syvende raden skal det bare være en boble, og det er der du begynner fellingen av votten. Strikk to masker sammen, strikk 6 masker, strikk boble, strikk til du har to masker igjen på pinnen, disse strikkes sammen.Strikk så to masker sammen, strikk til du har to masker igjen og disse to strikkes sammen. Denne fellingen gjør du annenhver gang, den andre omgangen strikkes bare vanlig glattstrikk. Fell slik til du har igjen10 masker. Trekk tråden gjennom disse maskene og stram til.

Plukk opp 4 masker over og 4 masker under kontrasttråden til tommel. På første omgang plukker du også opp to masker i hver side av tommelen, så totalt 12 masker. Strikk til tommelen måler 6,5 cm og strikk to og to masker sammen, trekk så tråden gjennom de maskene som er igjen og stram til.

Fest trådene og vottene er klare for kjølige dager...


Hvis du velger å bruke mine gratis mønstere, setter jeg stor pris på at du merker disse med #hva mønsteret heter og @strikkefeber når du legger disse ut på sosiale medier - Tusen takk; )






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar